Капитанът на Локомотив (Пд) Мартин Камбуров може би няма да завърши сезона на стадиона в парк „Лаута", научи "7 дни спорт". 34-годишният таран, който е най-добрият футболист на отбора през кампанията, има примамливо предложение от чужбина.

Както е известно, Камбуров играе за Локомотив от любов към клуба и е един от хората, които не се интересуват от заплатата си. Към него обаче има интерес от един от големите клубове в Азия в момента. Става въпрос за играещият в Суперлигата на Катар Ал Сад.

Рекордьорът по титли на емирството, където доскоро се подвизаваше легендата на Реал (Мадрид) и Испания Раул, е един от топотборите в страната в момента, който играе и в Шампионската лига на Азия. Ал Сад е воден от мароканския специалист Хюсеин Амота, който спечели 3 трофея със състава. В шампионата всеки отбор има ограничение да ползва четирима чужденци в състава си като професионалисти - трима от целия свят плюс един от Азия.

Като аматьори обаче могат да подписват неограничен брой играчи. В момента Ал Сад има само двама чужденци, което улеснява трансфер на Камбуров. Катарците ще чакат отговор от нападателя в най-скоро време. Възможно е по този начин да влязат и пари в касата на Локомотив.

За Камбуров да играе в Арабския свят. не е нещо ново. След първия си престой на „Лаута" той записа един сезон в Дубай за местния Ал Ахли, където вкара 16 гола в 33 мача.