Съставът на Денвър Нъгетс не срещна особени проблеми от Ню Орлийнс Хорнетс в мач номер 1 от I кръг на плейофите на Западната конференция, побеждавайки със 113-84. Фантастичен мач за "Златните буци" направи комбо гардът Чонси Билъпс, който отбеляза 36 точки и регистрира рекорд в кариерата си с 8 точни стрелби от зоната за три точки. Така в дебюта си пред собствена публика в Денвър Чонси бе с основен принос за аванса от 1-0 победи за Нъгетс в серията. Така късно снощи тимът на Джордж Карл регистрира втория си най-добър резултат в историята на клуба в плейофите.  Денвър имат домакинско предимство в елиминациите за първи път от 21 години насам, а предишната разгромна победа на отбора беше през далечната 1985 година, когато се наложи над Сан Антонио Спърс със 141-111.

Билъпс наниза 4 от своите тройки в третата четвърт, а в един момент от срещата Денвър дори водеше с 34 точки. Домакините направиха унищожителна серия от 21-0 в последните две части за 97-69.

Джей Ар Смит наниза 19 точки, Кармело Антъни и Линас Клейза реализираха по 13 точки, докато бразилският център Ненен  завърши с 12 точки и 14 борби за успеха на Денвър.

Плеймейкърът на Ню Орлийнс Хорнетс Крис Пол завърши с "дабъл-дабъл" от 21 точки и 11 борби, Педжа Сто      якович реализира 13 точки, а Дейвид Уест завърши с 12 при поражението на Ню Орлийнс.

Мач номер 2 между двата състава е в сряда срещу четвъртък (22-и срещу 23 април) българско време от 05,30 часа отново в Денвър.