Люис Хамилтън разкри на какво се дължи втората му позиция в квалификацията за място преди Гран при на Абу Даби във Формула 1.

Британецът призна, че е експериментирал с настройките по време на уикенда, за да бъде по-бърз от съотборника си в Мерцедес Нико Розберг. Люис, който си осигури титлата още след старата в САЩ, обаче не успя и загуби полпозишъна.

Още след надпреварата в Сингапур в края на септември Люис се оплакваше, че балансът на колата не е според неговите предпочитания. Така беше и днес на пистата Яс Марина, където Хамилтън не беше доволен от поведението на болида си.

"Става въпрос за баланса, коментира Хамилтън причината за изоставането си. - Той е различен от няколко състезания. Дадох най-доброто от себе си, работихме здраво с инженерите. Опитахме различни неща, като този уикенд някои от тях бяха напълно различни. Получиха се горе-долу, но не достатъчно добре. За това състезание генерално нещата са по-добре. Но имам трудности, когато карам на ръба на възможното, а съм много по-уверен в началото на състезанията".