Отговорните фактори в ЦСКА Ивайло Манджуков и Милко Георгиев са твърдо убедени, че клубът ще уча­ства в А група и през следва­щия сезон, независимо дали получи лиценз. Апелативната комисия при БФС ще обяви своето окончателно решение на 1 юни, понеделник, но соб­ствениците на ЦСКА не счи­тат, че това ще предопреде­ли бъдещето на отбора в ели­та.

Идеята на отговорните фактори на "Армията" е да съ­здадат ново дружество, ко­ето да заеме мястото на старото в А група. Регистра­цията на ФК ЦСКА АД в която равни дялове притежават Ивайло Манджуков и Милко Георгиев вече е факт. Именно това дружество се очаква да наследи клуба в елита.

Целта е армейците да започнат на чисто, като се отърват от многото дългове. Новото дружество ще придобие един­ствено пасива към НАП (близо 11 млн. лв.) и постепенно ще го изплаща чрез споразумение за разсрочване, пише "Тема спорт". След регистрацията на ФК ЦСКА АД Ивайло Манджуков и Георгиев ще прехвърлят акци­ите си на Петър Манджуков и Юлиян Инджов.

Така двамата бизнесмени ще станат соб­ственици на клуба, като са поели ангажимент да осигуря­ват по 4 милиона лева на се­зон. Още приходи ще бъдат генерирани от други източници, като 2 милиона от тях ще бъдат използвани за дълга към НАП. Отделно от това ще има и заделена сума за инве­стиции в базите, които се очаква червените да получат на концесия.

В случай, че ЦСКА не получи лиценз от Апелативната ко­мисия, ще се разчита на сво­ето заседание на 15 юни Из­пълкомът да даде позволение на новото дружество да за­мести старото в елита.

При положение обаче, че АК даде лиценз на армейците, то но­вото дружество ще придо­бие разрешителното на ста­рото и пак ще чака благосло­вията на Изпълкома, за да уча­ства в А група. А има до­статъчно индикации, че ще я получи.

Вариантът настоящото дружество да продължи в ели­та е минимален, тъй като идеята е чрез ново такова да отпаднат дълговете към ре­дица кредитори, с чието из­плащане на този етап никой не иска да се ангажира.

"Бъдете спокойни, всичко с ЦСКА ще бъде наред", бе лако­ничният коментар по тема­та на Милко Георгиев пред "Тема Спорт". Новият изпълнителен директор на червените ще е Теодор Цачев, като новината ще бъде официализирана до седмица.