Прокуратурата се е самосезирала и ще разследва инцидента от вторник, когато ултраси с качулки на главите нахлуха в залата за пресконференции на "Герена", а после съблякоха Ивайло Петев.

"От прокуратурата поканиха представители на клуба да дадат обяснение", призна Константин Баждеков.

Както е известно, тарторът на фенфракцията на Левски "South Division" - Руслан, е човекът, който съблече Ивайло Петев на пресконференцията. Става въпрос за момчето с увита блуза около главата си, който първи напъна Петев да свали екипировката, дадена му от клуба.

Друг фен от баталните сцени на „Герена", е Димитър Байлов, който е говорител на НКП. Останалите ултраси, които изгониха бившия треньор на Лудогорец от "Герена", са били основни членове на "South Division" и "София-Запад".

Полицията не предприе  никакви действия срещу хулиганите. Униформените се оправдаха с липса на жалба от потърпевшите Ивайло Петев и Левски.

Прокуратурата обаче се самосезира и след разпит на хора от ръководството на „синия" клуб, ще има и призовки до запалянковците, нахлули на брифинга във вторник. Пред магистратите ще застане и главният потърпевш от екшъна на „Герена" - Ивайло Петев.