Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Руни сложи край на головата си суша по най-добрия възможен начин. Той нямаше попадение в 10 поредни мача на "червените дяволи", но снощи заби хеттрик във вратата на Брюж и помогна на тима си да стигне до успеха с 4:0 и да се класира за групите на Шампионската лига.

"Щастлив съм, че отново започнах да бележа. Ако не бях с толкова силен характер, може би головата суша щеше доста да ме разстрои. Но аз знаех на какво съм способен и затова бях спокоен. Знам, че дори и когато не бележа, аз мога да съм полезен за отбора. За щастие тази вечер имах доста възможности и се възползвах от тях. Знаех, че когато положенията дойдат, трябва да съм готов да ги оползотворя. Всеки нападател иска да бележи, но в края на миналия сезон аз изведнъж спрях. Хората го изкараха като някакъв голям проблем и аз донякъде съм свикнал с това, защото очакванията към мен винаги са били големи призна Руни.

Относно мача с Брюж той допълни: "Най-важното е, че постигнахме добър резултат, защото това бе важен мач и ни класира в групите на Шампионската лига, където ни е мястото. Миналия сезон бяхме много разочаровани, че не играхме там. Сега сме развълнувани, но вече мислим за мача със Суонзи и за предстоящия жребий за групите".

След този мач Руни има 233 гола за Юнайтед и изостава само на 16 от рекорда на Сър Боби Чарлтън. 29-годишният голаджия се надява да мине това постижение до края на настоящия сезон.