Станимир Стоилов със сигурност напуска Ботев (Пд) след края на сезона.  Вариантите пред Мъри са два - завръщане в Левски или поемане на чуждестранен клуб. Преди около десетина дни Стоилов е получил много добра оферта от Африка, съобщава "Блиц". Според наши информатори става въпрос за лидера в Бенин ФК АСПАК.

При положение, че Мъри откаже на африканците, той ще се завърне на "Герена" като старши треньор. Това обаче е малко вероятно, тъй като бенинците предлагат 1,5 милиона долара годишна заплата на българина.

Уговорката между Стоилов и босовете на "Ботев" (Пд) е да остане начело на тима само до края на първенството - независимо "канарчетата" ще спечелят Купата на България или третото място в крайното класиране. Както е известно, Мъри подаде оставка, след като отстрани "Левски" от турнира за Купата.

Веднага след това той имаше разговор с ръководството на "Ботев", което не прие молбата му за напускане. Именно тогава двете страни са се споразумели Стоилов да остане, но само до финала на сезона. За негов заместник се спряга Ивайло Петев, който прави чудеса в Кипър начело на АЕЛ.

"В момента съм в Хасково по лични дела... Да, мога да потвърдя, че имам оферта от Бенин. Но няма да говоря повече. Искам да бъда лоялен с "Ботев" до края на сезона и ще бъда, защото клубът има изключителен собственик", заяви Мъри пред БЛИЦ.