Григор Димитров даде любопитно интервю за "Премиум лайфстайл".

"Не се оплаквам. Не можеш лесно да дефинираш успеха. Разбира се, че имам своите мечти за хармония, за щастлив и спокоен живот - като всеки човек. Всяко нещо се случва в правилното време", казва Гришо.

Димитров е категоричен - никога не би се наложил на бъдещите си наследници. "Всеки има своите таланти. Бих предпочел децата ми сами да изберат какво да правят в живота си. Ролята на родителите е да подкрепят - за да бъдат добри децата в това, което са предпочели. Точно както постъпиха моите родители. А загубите са възможности и уроци, които ни карат да бъдем по-силни и по-добри".

Най-успешният ни тенисист споделя, че повечето личности, превърнали се в легенди дори и извън света на тениса, могат да бъдат вдъхновяващи.

"Мотивират ме хора, които не се страхуват да преследват целите си, мечтите си - и да дават максимума от себе си, за да го постигнат. Харесвам тези, които не се "пестят" и за които изразът "няма начин това да се случи" просто не съществува".

Гришо припомня, че е късметлия - с толкова подкрепящи и любящи го родители, с толкова силен екип. "Най-важното е децата да вярват, че няма нищо невъзможно. Че ако се трудят и полагат усилия, резултатите рано или късно ще се появят. Истинските победи - не само на корта, а и в живота - не идват лесно. Но няма нищо по-зареждащо от удовлетворението".

Красавецът не крие, че винаги се наслаждава на домашния уют. "Обичам да си стоя вкъщи. Така че с удоволствие бих прекарал няколко часа на спокойствие". Чати от време на време, използва Туитър, Фейсбук, Инстаграм. "Харесва ми да общувам с хората, които ме подкрепят и с които, за съжаление, нямам възможност да се срещна на живо".

Според Гришо всеки избира с каква енергия да бъде заобиколен. "Гледам около мен да има хора, които могат да ме заредят позитивно. Но това е двустранен процес по един или друг начин. Ако аз излъчвам позитивизъм, то и влиянието, което привличам, ще бъде идентично".