Димитър Бербатов е цел №1 на Сър Алекс Фъргюсън. Това е водещият материал на днешния брой на "Дейли Мейл". Според изданието шотландският мениджър е решил да се пребори с Челси, Реал (М) и Манчестър Сити за подписа на нападателя.

Авторът на материала Боб Кас пише, че Фъргюсън все пак е решил да не харчи баснословни средства за нападателя, макар да е наясно, че евентуалното преминаване на българина може да доближи стойностите на рекордната трансферна сума във Висшата лига. Тя е 31 млн. паунда и бе дадена за Андрий Шевченко на Милан през 2006г.

Сър Алекс има репутацията на човек, който преследва трансферните си цели докрай. Така в тима на Юнайтед в последните години бяха привлечени Рууд Ван Нистелрой, Уейн Рууни, Карлос Тевес и Оуен Харгрийвс.

Вчера Бербатов изигра поредния си силен мач и отбеляза два гола във вратата на Рединг при равенството 2:2 в турнира за ФА Къп. Изданието напомня, че до момента Тотнъм отказва да се раздели с нападателя. Може би от невнимание авторът поставя Роналд Куман за новия мениджър на "шпорите" и лансира малко пресилената теза, че наложения строг режим след треньорската рокада в тима подсилва желанието на Бербатов да напусне клуба.

Според изданието евентуално привличане на Анелка в състава на Челси няма да спре Роман Абрамович и треньора на "сините" Аврам Грант да доведат Бербатов на "Стамфорд Бридж". Като довод в това отношение е изтъкнато желанието на Дидие Дрогба да напусне тима през лятото.

"Дейли Мейл" пише още, че интерес към Бербатов има и от Реал (М), и Манчестър Сити. Ако испанският клуб започне преговори, то вероятно ще опита да включи в сделката някой измежду Ройстон Дренте и Роберто Солдадо, което не е особено приемливо за Тотнъм.

Сити пък не може да гарантира на българина участие в Шампионската лига, затова се счита, че борбата за подписа на нападателя ще бъде между Челси и Юнайтед.

"Идването на талантливия Бербатов ще направи още по - широк и по - силен състава на Юнайтед. Роналдо, Рууни, Тевес, Саха и българинът са страхотни нападатели, готови за титлата в Шампионската лига", завършва авторът.