Вицепрезидент на БФС Йордан Лечков коментира днес актуалните теми около националния отбор по футбол. Той бе интервюиран от "Топспорт.бг" в екоминистреството, където бе за да подпише контракт за реконструкция на канализационната система в родния му град.

"Националният отбор не е нито на Лечков, нито на Бербатов, той е на целия български народ", отсече легендата на Сливен, ЦСКА, Хамбургер и Марсилия.

"Няма да се срещам с Бербатов, ако беше Анджелина Джоли щях да се срещна с нея", отговори иронично "плешивото чудо" на въпроса би ли се срещнал с Бербатов за изглаждане на отношенията.

"Тези момчета са футболисти, на тях им се плаща за да играят долу на терена. Аз съм ръководител, не съм длъжен да се срещам с Бербатов, нито с някой друг от играчите", обясни Лечков.

"Аз искам това, което искат и всички българи. Националният тим да играе добър футбол във всеки един мач, а не само срещу Грузия примерно", продължи Лечков.

Както е известно, героят от САЩ`94 остро разкритикува лидерите на сегашния тим и най-вече Димитър Бербатов и Стилиян Петров, че не се раздават докрай с националната фланелка.

"Нямат нито шанса, нито възможностите да ни настигнат. Нито в техническо отношение, нито по отношение на успехите които ние постигнахме", посочи Лече разликата в класите между неговото поколение, достигнало до четвъртото място в света и сегашния състав на България.