Четвъртфиналите на турнира по тенис в Женева с награден фонд 494 310 евро донесоха сериозни изненади. Първите двама поставени в основната сехема трябваше да напуснат борбата.

№ 1 Стан Вавринка отново няма да стигне до първа титла на родна земя в кариерата си.Той допусна обрат в срещата си с аржентинеца Федерико Делбонис и загуби със 7:6(5), 4:6, 4:6 след малко повече от два часа игра. Швейцарецът наистина беше неубедителен в последните турнири, но едва ли някой е очаквал поражение от световния №74 пред родна публика.

Делбонис пък за първи път през сезона достигна до полуфинал, където ще срещне шестия в схемата Жоао Соуза от Португалия.

Соуза спаси четири мачбола и навакса изоставане от 2:6 точки в решаващия тайбрек на третия сет при успеха над испанеца Пабло Андухар с 6:4, 2:6, 7:6 (6).

Поставеният под номер 2 Марин Чилич пък претърпя поражение от Сантиаго Хиралдо (Колумбия) с 5:7, 4:6.

Хърватинът, който има проблеми с контузия на рамото в последно време, има само едно класиране на полуфинал в турнирите на АТП, след като триумфира на Откритото първенство на САЩ през септември миналата година.

Следващият съперник на Хиралдо в Женева пък ще бъде Томас Белучи от Бразилия, който надделя над испанеца Алберт Рамос с 6:0, 1:6, 6:3.