Константин Папазов, треньорът на баскетболния Левски, заяви, че предпочита да бъде близо до отбора си, който се намира в затруднено положение и затова напусна къщата на ВИП Брадър по своя воля и по особено емоционален начин. Тити използва метафора, като обяви през сълзи, че корабът Левски може да бъде спасен, но добави, че дори да потъва, той желае да остане в него до края.

С речта, която изнесе Папазов на сбогуване, успя да разчувства всичките си съквартиранти, като разплака зрителите и феновете в студиото. Харизматичният бивш съквартирант на къщата, благодари на продукцията, която въври по Нова Тв, а след това обяви причините за своето напускане.

„Тук, заради професионално изкривяване, аз се превърнах в треньор. В рамките на един месец имах два отбора - вие и моят отбор Левски, който за съжаление се мъчи. Чудих се много в деня, в който реших да напусна, как да ви представя историята, за да ме разберете и да ми простите. Представих си тези два кораба (бел. ред. Тити посочи картина в къщата), които пътуват. В единия е отборът ми, а в другия съм аз с вас. Смятам, че днес корабите се изравниха и аз трябваше да взема решение. Да бъда на единия кораб с вас, като евентуален победител след един месец, или да отида на кораба, който потъва и в който са моите играчи. Мисля, че ще ме разберете“, започна през сълзи Тити.

„Аз смятам, че корабът на Левски може да бъде спасен. Но и да потъва, аз трябва да потъна с тях. Повярвайте ми, много ми бе тежко, защото тук намерих много сила. Но нямах право да взема друго решение“, допълни Константин Папазов.