Евертън стигна до невероятен обрат в гостуването си на Уест Бромич Албиън в последния мач от 7-ия кръг на Премиър лийг.  "Карамелите" изоставаха в резултата с 0:2 до 55-ата минута, но след това успяха да обърнат нещата в своя полза и да спечелят с 3:2 на "Дъ Хоутърнс". Герой за ливърпулци бе нападателят Ромелу Лукаку, който вкара две от попаденията за своя тим в 56-ата и 84-ата минута и асистира за гола на Аруна Коне в 75-ата минута.

Двата гола, за изравняването (2:2) и за победата (3:2), обаче се оказаха извън правилата, допуснати заради грешки на съдиите – неотсъдена засада и игра с ръка.

Домакините откриха резултата в 41-ата минута след груба грешка в отбраната на Евертън. Гарет Бари върна неразчетено назад и подари топката на Джеймс Морисън, който с прекрасен пас изведе нахлуващия на скорост Саидо Берахино, който хладнокръвно реализира за 1:0. След това в 55-ата минута "дроздовете" удвоиха преднината си като Крейг Доусън реализира с глава след центриране от корнер.

Секунди след второто попадение за УБА обаче настъпиха силните минути за Евертън. В 55-ата Деулофеу центрира балонно в наказателното поле, а Ромелу Лукаку засече с глава и намали на 1:2.

Карамелите не спряха до тук. В 75-ата минута изравниха резултата. Ромелу Лукаку намери по прекрасен начин Аруна Коне, който от наказателното поле стреля за 2:2. При телевизионните повторения се видя наличието за засада на 31-годишния нападател.

Изключителният обрат за Евертън настъпи в 83-ата минута, въпреки че и този гол остави съмнения за нередовност, заради игра с ръка на Ромелу Лукаку. Все пак нападателят успя да се разпише отблизо за 3:2.

С постигната победа Евертън излезе на 5-ото място в класирането на Премиърлийг с 12 точки. УБА е на 15-а позиция с 8. Лидер в Англия след седем изиграни кръга е Манчестър Юнайтед, който има 16 точки, с една повече от Манчестър Сити.