Лудогорец, в лицето на наставника си Георги Дерменджиев, се надява ЦСКА и Локо (София) да вземат лиценз за новия сезон.

"Искам всички отбори да имат лицензи, да имат добри стадиони, терени, осветление и да се играе и най-вероятно това след време ще бъде постигнато", коментира днес треньорът на шампионите Георги Дерменджиев.

Той бе категоричен, че не иска да има отбори, особено с такава история като ЦСКА и Локомотив (София) да бъдат извън елита на българския футбол. Дерменджиев каза, че ЦСКА е един отбор с много сериозна история, с много титли, добри футболисти и участия в международни турнири и според него една емблема като ЦСКА и толкова много фенове ще липсва на българския футбол, ако остане извън "А" група.

За предстоящия двубой между Литекс и Лудогорец наставникът на шампионите заяви, че отборът от Ловеч ще бъде изключително мотивиран да спечели, защото този мач е много важен за тях.

Той отбеляза, че независимо, че са шампиони Лудогорец също ще излязат да изиграят един добър мач на високо ниво, психически освободени. Относно състава, каза, че ще прецени и реши кои точно футболисти ще играят за мача, но по думите му е редно в него да вземат участие и други футболисти, особено тези, които по-малко са играли.

"За Лудогорец е важно да участва в груповите фази на евротурнирите, стремежът на тима е това да не е случайност, а константа", каза още Дерменджиев.

"Това разбира се е много имиджово и за българския футбол", добави той.