Емил Гъргоров ще може да играе за Локомотив София в предстоящия сблъсък с ЦСКА в неделя от 15:30 часа, обявиха от спортно-техническия щаб на тима.

Жълтата карта на Бадема от китайския Шъдзяджуан, където се подвизава за последно през есента, пристигна в БФС и вчера футболистът бе картотекиран, съобщава "Тема Спорт". Така след 12 години и половина атакуващият халф ще направи повторен дебют за червено-черните. Той ще излезе срещу друг от бившите си отбори - ЦСКА, където премина от железничарите през лятото на 2002 година.

Гъргоров подписа с Локомотив София до края на шампионата. Ако обаче тимът успее да се класира за Лига Европа, не е изключено 34-годишният играч да продължи в "Надежда" и през следващия сезон.

"Да, жълтата му карта дойде и го картотекирахме. Дали ще започне в двубоя с ЦСКА, ще прецени старши треньорът Димитър Васев. Ние се радваме, че ще можем да разчитаме на футболист като него", каза спортно-техническият директор на червено-черните Кристиян Добрев.

Въпреки че Бадема не е водил подготовка с нито един отбор през зимната пауза, той се намира в добро функционално състояние. Очаква се срещу ЦСКА в неделя Гъргоров да действа зад нападателя Ламжед Шехуди. Другото ново попълнение Орлин Старокин трябва да играе в средата на терена до Том. При това положение Ливраменто и Иво Иванов ще останат на пейката.