Ники Лауда заяви, че след Гран при на Малайзия Бърни Екълстоун не може да се оплаче, че Себастиан Фетел е скучен.

Четирикратният световен шампион спечели първи успех с Ферари, побеждавайки Мерцедес. Лауда, който е председател на борда на тима от Бракли, каза, че екипът на Скудерията просто е бил непобедим на Сепанг, „просто защото избра перфектна стратегия, а Фетел свърши невероятна работа. Колата вървеше, гумите държаха. Ние се спряхме на три спирания в бокса. Ферари като цяло не натоварваше толкова гумите, така че можеха да направят два питстопа. Отидох при [Маурицио] Аривабене веднага (след финала) и го поздравих от сърце, защото той е съперник, а е по-добре, когато има конкуренция. Ако Ферари печели, Бърни не може да се оплаче, че Фетел е скучен, както каза по-рано. Фетел вече не е скучен! Смятам, че това е много добър резултат за цялостния имидж на Формула 1, от който се оплакваме непрекъснато - не аз, но някои други хора".

Коментарът на Лауда бе следствие от изказване на Екълстоун в интервю за formula1.com в отговор на въпрос дали пилотите - и особено световните шампиони - не носят част от вината за настоящата ситуация в спорта, тъй като смятат, че единствената им работа е да управляват автомобилите си.

„Себастиан не е по-различен от Алонсо. Люис е нещо друго. Той живее живота на истински шампион. Появява се и на червения килим, което го прави добър посланик на спорта, тъй като е световноизвестен. И вижте какво прави на пистата! Бих стигнал дотам да кажа, че тази година ще спечели трета титла. Убеден съм в това", отговори Бърни.

Лауда от своя страна допълни, че в спорта се случват такива неща като вчерашното отстъпление на Мерцедес. „Не печелиш всяко състезание. Но това служи като предупреждение, на което ще реагираме и всичко това е нещо нормално. Взехме втора и трета позиция, спечелихме предишното състезание, така че светът определено не е свършил след една победа на Фетел. Ферари бе по-силният тим в тази надпревара", каза още австриецът.