Уест Хям ще играе в Лига Европа през следващия сезон. "Чуковете" спечелиха една от квотите на УЕФА за феърплей. Те завършиха на първо място във Висшата лига по този показател след като се оказаха се оказаха с най-малко получени картони и отсъствие на дисциплинарни нарушения. Англия се сдоби с допълнителна позиция във втория по сила турнир на УЕФА, тъй като зае второ място в годишната класация на евроцентралата по феърплей.

Уест Хям завърши на 12-о място във Висшата лигас 12 победи, 11 равенства и 15 загуби. Те се връщат в европейските клубни турнири за първи път от сезон 2006/2007 в последната си година на фамозния стадион "Ъптън Парк" преди да се преместят на Олимпийския стадион от кампанията 2016/2017.

Уест Хям ще играе в първия квалификационен кръг на Лига Европа през това лято. Жребият за него е на 22 юни, а мачовете са на 2 и 9 юли. В този кръг започват участието си и трите български представителя в турнира.

Така "чуковете" ще имат съвсем кратко време за подготовка. Те трябва да назначат и мениджър по най-бързия начин, след като преди дни обявиха, че Сам Алардайс няма да остане на поста.

„Радостни сме, че ще можем да играем в Лига Европа. По този начин ще имаме едно много добро сбогуване с нашия легендарен стадион. Стартираме в евротурнирите в началото на юли. Това е голямо предизвикателство, но ние искаме да присъстваме в Европа и ни предстои фантастично приключение“, заявиха шефовете на Уест Хям Дейвид Съливан и Дейвид Голд с официално съобщение на официалния сайт.

Останалите представители на Англия във втория турнир на УЕФА са Тотнъм и Ливърпул, а притежателят на третата квота зависи от финалната среща за Купата на страната между Арсенал и Астън Вила. Ако артилеристите спечелят трофея, то в Европа отива Саутхемптън. При успех на Вила пък този тим ще играе международни мачове.