Управителят на Пирин Венко Попов не се поддава на общата еуфория в Благоевград след успеха с 1:0 над Левски в неделя. Той посочи, че победата е много важна, но над нея трябва да се надгради.

„Няма как да не сме доволни, но не трябва да изпадаме в крайности, футболистите трябва да разберат, че това е само една победа. Такава, която превръща всичките ни мачове до края на годината във финали. Сигурен съм, че треньорският щаб няма да допусне да има хвърчене в облаците, защото от високо се пада най-болезнено. Казах на футболистите, че все още не сме направили нищо и сме много далеч от изпълнение на целта, която е оставане и утвърждаване в групата. Трябва да отчетем добрата работа на треньорския щаб. Той свърши много работа, подобрението в играта се вижда", заяви пред „Тема Спорт"Попов.

„В отбора сме щастливи заради запалянковците и всички хора в града, които вече са ентусиазирани. Призовавам ги да продължат да ни подкрепят така, да стават и още по-многобройни. Благоевград над 20 години не беше виждал шампионатна победа над Левски. Дано до следващата не чакаме пак още толкова. При гола на Тошев си спомних как през 1993 подадох на македонеца Стоимир Урошевич от тъч и той вкара за победата с 2:1 в последната минута. Оказа се, че след нея нямаме такава", допълни той.

„Тези три точки трябва да бъдат голям стимул. Те дават спокойствие, увереност, така се завръща непримиримият дух. С представянето си в последните три мача срещу Литекс, Лудогорец и Левски Пирин се върна на футболната карта на България. И трябва да браним това. Сега всички мисли вече са насочени към мача срещу Монтана на „Огоста". Той се явява изключително важен", завърши шефът на "орлетата".