Бившият футболист на Левски - Димитър Телкийски сподели, че най-големият проблем на сините е липсата на стил в последните няколко сезона.

"Не бива случилото се при представянето на Петев да повлияе на отбора в събота. Все пак това е дерби. Няма абсолютно никакво значе­ние, че ЦСКА е в серия от пет поредни победи. За мен за този двубой отпадат вся­какви странични фактори и не могат да бъдат ползвани за оправдание.

Със сигур­ност наличието на Елин Топузаков на треньорската скамейка ще даде сериозно отражение върху играта на Левски. Той е участвал в много дербита и знае как се побеждава. Освен него Тони Здравков и Мариян Христов също са хора, които са били дълги години на "Герена" и могат да помогнат за ста­билизирането на отбора.

Надявам се да предадат своя левскарски и непримирим дух на момчетата и да излезем крайни победители в дерби­то. Най-лошото е, че в пос­ледните години отборът ня­ма изграден стил. Опитват се да направят нещо, но не успяват. Но това няма да има някаква тежест в дерби­то. Аз лично се надявам да стане отворен мач, защото в последните години и ЦСКА, и Левски излизат предпазли­во.

Нека се види, че фут­болът в България е още жив. Честно казано - повечето хо­ра казват, че една победа ще вдигне Левски, но аз не мисля така. Не бива да се мисли ден за ден. Първо трябва да изг­радим някакъв облик и да заприличаме на отбор и чак то­гава да търсим излизане от ситуацията. Но м момента смятам, че и нещата в ЦСКА не са никак розови. Надявам се, че ще има доста хора на стадиона", обясни Телкийски.

Той добави, че вярва, че Хрис­то Йовов ще успее да се спра­ви на новия си пост.

"Ицо е добър човек и умее да се спра­вя с трудностите. Стискам му палци да успее. Най-вече се надявам хората, които са там, да си вършат работата и да са от полза за клуба. За да може Левски да излезе от та­зи ситуация. В момента мно­го трудно бихме стигнали до битката за титлата.

Лудогорец и Ботев Пловдив имат изграден стил и са по-обиграни отбори. При тях няма ка­таклизми, докато виждаме при нас как е. Но Левски е показал, че винаги, когато е най-трудно, може да излиза от такива ситуации", завърши Мечо пред "Тема: Спорт".