Новият треньор на Славия Велислав Вуцов е поискал от президента Венци Стефанов да му осигури двама национали от ЦСКА, научи "Стандарт". Става въпрос за Александър Тонев и Николай Чипев, които са част от младежкия тим на Иван Колев.

Двамата минават за най-големите таланти на ЦСКА и през пролетта играха в почти всички мачове. Представянето им обаче остави доста противоречиви мнения. Вили Вуцов смятал да използва точно това и да ги отмъкне от "Армията". Венци Стефанов е готов да плати трансферна сума на ЦСКА, но в краен случай бил съгласен и да ги вземе под наем.

Футболистите на Любо Пенев пък най-накрая имаха повод да се усмихнат. Вчера "червените" минаха през клубната каса и си тръгнаха със заплатите за май. Играчите обаче трябва да забравят за премиите, които им дължи ръководството. Парите ще бъдат удържани заради изпуснатата титла.

За първи път през сезона "армейците" няма да бъдат на лагер преди мача с Локо (Мз). Отборът се събира в деня на мача в Панчарево и тръгва направо за Мездра.
Изпадналият в немилост Здравко Лазаров постигна договорка с ръководството и контрактът му с ЦСКА ще бъде прекратен по взаимно съгласие на първия арбитраж на БФС. Електричката беше обвързан с клуба за още 1 г.

Медиите в Гърция пък разкриха, че Удоджи е подписал с Астерас Триполис за 3 г. Договорът на нигериеца с ЦСКА изтича в края на юни.