Част от по-предно класираните тенисисти осигуриха участието си в следващата фаза на US Open. Томаш Бердих започна с рутинна победа Откритото първенство на САЩ, надделявайки над представителя на домакините Бьорн Фратанджело с 6:3, 6:2, 6:4.

Шестият поставен в схемата чех на даде никакви шансове на участващия с "уайлд кард" американец и го елиминира след малко повече от час и 50 минути игра.

Бердих направи 13 аса и пласира 37 уинъра по пътя към победата. Първите два сега преминаха безпроблемно и такъв се очертаваше и третият. Бердих поведе с 5-1 и в седмия гейм при сервис на Фратанджело пропусна мачбол. Американецът удържа за 5-2, след което върна единия пробив и се доближи до 5-4.

От втория си опит да приключи мача на свое подаване чехът стигна до 40-0 и нови три точки за спечелването на двубоя, като реализира още първата с ас. Във втория кръг Бердих ще играе с квалификанта Юрген Мелцер, който надделя комфортно над Денис Кудла с 6:3, 7:5, 6:1.

Хърватският ветеран Иво Карлович също записа трисетова победа на старта на US Open, надигравйки Федерико Делбонис с 6:3, 7:5, 7:5. Карлович наниза 21 аса и спечели 89% от точките си на първи сервис.

Хърватинът проби по веднъж във всеки от сетовете, а аржентинецът не успя да реализира нито една от трите точки за пробив, които имаше. Във втория кръг Доктор Иво ще срещне Иржи Весели, който мина с 6:4, 6:4, 6:4 през Паоло Лоренци.