Вратарят на Славия Георги Петков ще спира с футбола и ще става помощник-треньор, пише в. "Меридиан мач". Това разкри президентът на Клуба Венцеслав Стефанов.

Босът говори и за сегашния наставник, постигнал впечатляващи резултати.
„Иван Колев е добър треньор. Личи си, че по време на работата в чужбина е научил доста неща и сега ги прилага успешно в Славия", заяви шефът на „белите" и коментира героя от двубоя Карачанаков: „Това момче много го харесвам като футболист. Още преди 4 години исках да го взема в Славия, но не успях. Причината е, че тогава един президент на Пирин закара няколко момчета в ЦСКА, включително и него. ЦСКА не му даде достатъчно шанс и сбърка. Ако беше играл по-редовно, щеше да е от полза на клуба. Сигурен съм, че тогава можеше да стигне до националния отбор, защото има добри заложби".

Стефанов е впечатлен и от стража Марио Кирев, но посочи елементи където да подобри представянето си: „Вратар с отлични качества. Малко обаче трябва да подобри играта с крака и излизанията за висока топка. С габаритите, с които разполага, трябва да е пълен господар в наказателното поле. В това отношение има какво да учи от Георги Петков.