И Тони Фернандес, и Колин Колес заявиха, че условията по продажбата на Катерам са изпълнени. Първият даде обяснение на ситуацията от гледна точка на продавача, а вторият - на купувача. Днес бяха разменени нови удари, като ситуацията се обостри сериозно. Синдиците затвориха фабриката в Лийфийлд и не пуснаха служителите на Катерам вътре.

Тони Фернандес отговори доста подробно на обвиненията от страна на компанията, за която се смяташе, че е новият собственик на отбора:

"През юни 2014 г. реших заедно с останалите акционери да продам дела си от Катерам F1 Тийм. Съгласихме се да продадем акциите на швейцарска компания на име Engavest, които се наеха да платят всички съществуващи и бъдещи кредитори, включително на служителите. Продължаването на плащания към кредиторите и служителите бе толкова важно за мен, че направих така, че акциите да не бъдат трансферирани към компанията, докато те не изпълнят това условие. За съжаление Engavest не изпълни нито едно от условията в споразумението и Катерам Спортс Лимитид се оказа под управлението на синдици по искане на банка, като освен това се дължат големи суми на доста кредитори. Споразумението ни с Engavest бе много ясно: няма законово задължение да им се прехвърлят акциите, докато определени условия - включително плащания към кредитори - не бъдат изпълнени. Адвокатите ни няколко пъти подканиха компанията да се съобрази с изискванията, но те не го сториха. Ако се споразумяваш да купиш бизнес, трябва да плащаш сметките. Те не спазиха обещанието си и сега за съжаление други хора - служители и фенове на Катерам - ще пострадат, ако отборът спре да се състезава. Искрено се надявам това да не се случи и да бъде намерено решение".

В същото време Бърни Екълстоун вчера заяви, че е по-добре Катерам да напуснат Формула 1, а днес изказа напълно противоположно мнение.

"Мисля, че е по-добре да си ходят. Не искам наоколо да обикалят просещи хора. Не знам чия собственост са. Не знам и не ме интересува. Нека ви кажа нещо: те ще ви обяснят каквото им изнася", заяви първоначално англичанинът пред британския "Сън". Днес управляващият търговските права на спорта направи 180-градусова заяви, че е обсъдил ситуацията и с двете страни:

"Познавайки Колин Колес мога да кажа, че той е достатъчно компетентен. Успя да влезе там и да разчисти доста нещата, да спре хвърлянето на пари на вятъра и опита да върне всичко в ред. По-скоро не бих губил отбори", бе цитиран да казва Екълстоун.