Задава се нов бойкот от волейболист на националния отбор - разпределителят Андрей Жеков най-вероятно ще откаже да играе в тима. Информацията е неофициална, публично селекционерът Камило Плачи обяви, че предстои да разговаря с него и с диагонала Боян Йорданов.

Практиката е повиканите в националния волейболисти да получават една седмица почивка след края на клубните си ангажименти. Жеков стана шампион на Румъния с "Томис" миналата седмица, но едва ли ще се яви за тренировки в държавния тим. Предполага се, че основната причина е фактът, че остана твърда резерва на световната квалификация в Чехия в края на миналата година.

Андрей се отказа от волейбола в разгара на шумния скандал преди олимпиадата Лондон 2012 по лични причини и бе извън спорта една година. Върна се миналия сезон в "Томис" и тогава Плачи го привлече отново в състава. Явно обаче статутът на резерва не се харесва на дългогодишния национал и титуляр на поста.

"Андрей има лека травма на пръста на лявата ръка, но това не е проблем да играе - заяви лекарят на волейболистите д-р Динко Захариев. - Останалото е въпрос на ръководството."

Националният бе бойкотиран от Матей Казийски преди игрите в Лондон. Тогава след уволнението на треньора Радостин Стойчев звездата поиска оставките на ръководството на федерацията и отказа да играе за България. Плачи заяви вчера, че Матей не е променил решението си.

Казийски отбеляза 22 точки, но "Халбанк" загуби с 1:3 (-30, 21, -26, -20) от "Фенербахче" (Истанбул) първия финален плейоф за титлата в турското първенство. Герой на мача бе големият сръбски ветеран Иван Милкович, реализирал 29 т. Следващият двубой е в Анкара на 24 април, играе се до 2 победи.

В националния втора поредна година няма да играе и още един волейболист - Боян Йорданов. Диагоналът на "Олимпиакос" вероятно ще се подложи на операция след края на ангажиментите му в гръцкото първенство. Полуфиналът на "Олимпиакос" с "Финикас" (Сирос) е довечера, балансът в серията е 2:2.

Йорданов има проблеми в рамото на силната си лява ръка и вероятно ще пътува за преглед във Франция, където се е лекувал и по-рано. Миналия сезон Боян отказа националния с мотива, че е преуморен.