След близо две години отсъствие, ЦСКА се завърна в Европа с фаулстарт. „Червените"завършиха наравно 1:1 у дома срещу молдовския Зимбру, като наред с това показаха и изключителна импотентност в предни позиции.

Така, ако искат да продължат в третия предварителен кръг на Лига Европа. Столичани трябва да бият в Молдова или поне да стигнат до реми с два или повече гола.

Първото полувреме определено бе по-добро за „червените", макар че и тогава головите положения пред вратата на гостите не изобилстваха. В 8-ата мин. Венци Василев пробва да изненада стража Русу, който обаче съумя да избие.

В 17-ата мин. Тони Силва нахлу отдясно и пусна нисък, остър пас в пеналта, където обаче бранител съумя да избие топката под носа на Йоахим.

Десетина минути по-късно Маркиньос също можеше да се разпише с шут отдалеч, но вратаря на Зимбру отново изби. Топката попадна у Йоахим, който обаче пак не показа точен мерник и я прати покрай гредата.

Секунди по-късно молдовците поведоха. След центриране от фаул, Алексеев отклони топката с глава във вратата за 0:1.

За щастие, радостта на гостите не трая много дълго. Малко преди почивката ЦСКА все пак съумя да изравни.  Резервата Карачанаков, който замени принудително Силва, се измъкна от опеката на защитник и с удар от въздуха прати във вратата центриране отляво на Василев.

Противно на очакванията, ЦСКА не показа нищо особено след почивката, за да стигне до победата. Карачанаков опита далечен шут в 66-ата мин, но не затрудни Русу. В 87-ата пък гостите дори можеха да стигнат до успеха, но удар на Гросу срещна гредата.

В даденото продължение ЦСКА можеше да вкара и втори гол, но Русу отново се намеси добре при силен шут на Карачанаков.

Така „червените" вече не могат да се нарекат фаворити преди реванша в Кишинеу след седмица. Ако отпадне, ЦСКА ще подгони своя вечен съперник Левски по евроидиотия. Резилите на тима от Борисовата зад граница не са нещо ново, когато начело на отбора е Стойчо Младенов.

ЦСКА- ЗИМБРУ 1:1