Черноморец ще поиска обявяването на ЦСКА в несъстоятелност, ако не получи до 30 септември парите за Мишел Платини. Това обяви пред "Стандарт" изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков.

"До 31 март трябваше да получим 260 000 евро по трансфера. Не говоря дори за неустойки, лихви, проценти от бъдещи трансфери. Очакваме решението на УЕФА по лиценза на ЦСКА. Нямам идея дали нашият случай е бил гледан от инспекторите на УЕФА. Ние жалба с документи сме пратили. Ако не ни удовлетвори решението или пък от "Армията" не се съобразят с него, подаваме жалба в съда", обясни Киряков. Това означава, че Темида ще отстрани автоматично "Титан" от управлението и ще назначи синдик. Последният ще ръководи дружеството в интерес на кредиторите. "Чета, че са доста, най-големият май е държавата. Не ми е ясно как ЦСКА получи лиценз за "А" група", сподели още Киряков.

В същото време адвокатите на "червените" заявиха за пореден път, че са спокойни за проверката на УЕФА. Те очакват Платини да бъде картотекиран още тази седмица. Както "Стандарт" съобщи, документите наистина са професионално изготвени, но "Титан" трябва да извади пари. Най-важно е клубът да изчисти заплати на играчи и служители до август включително.