Световната №4 Петра Квитова официално отказа участие от започващия след дни турнир BNP Paribas Open в Индиън Уелс, пише tennis24.bg. Чехкинята сподели, че се чувства „изчерпана" и от известно време не може да покаже най-добрия си тенис. Шампионката от Уимбълдън изрази надежда, че ще се завърне скоро на корта.

„Изключително съм разочарована, че трябва да се оттегля от BNP Paribas Open в Индиън Уелс, един от любимите ми турнири в календара. За съжаление през последните седмици се чувствам изчерпана на корта и не мога да се състезавам на 100%.

Поради тази причина реших да си взема малко време за почивка, за да мога да възстановя напълно енергията и нивото си на игра за турнирите до края на сезона. Феновете в Индиън Уелс са фантастични и аз наистина очаквам с нетърпение следващата година, за да мога да играя пред тях", написа Квитова в профила си в социалната мрежа Facebook. 
За възможността Квитова да се откаже от Индиън Уелс се говореше усилено през последните дни, но феновете на чехкинята все пак таяха надежда, че тя ще участва в Калифорния. Крайното решение на тенисистката обаче вече е факт.