Григор Димитров може да смени австралийския си треньор Роджър Рашийд. Като начало родната звезда вече работи с американеца Пол Анакон в Лос Анджелис, като срокът е 2 седмици.

Мениджърът на българина Георги Стоименов обаче заяви пред TennisKafe, че това сътрудничество може да продължи и догодина.

Анакон е сред треньорските светила в играта вече две десетилетия. В средата на 90-те започна сътрудничеството му с Пийт Сампрас, което продължи седем години, а тандемът стигна до девет титли от Големия Шлем от общо 14 за легендарния американец. По-късно Анакон бе наставник на Тим Хенман.  През 2010 г. започна работа с Роджър Федерер съвместно със Северин Люти, а в момента Димитров има договор с мениджърската агенция на швейцареца. Американецът бе добър състезател, но стигна само до №12 в света.

За Рашийд в света на тениса се говори, че е доказал качествата си на специалист във физическата подготовка, психиката, кондицията, но не и в изграждането на техническите качества на тенисистите. Практиката на австралиеца е да "хване" тенисист, който бързо постига успехи, но след година - година и половина се разделят.

Както при болшинството от тенисистите в ATP елита, договорът на Димитров с наставника му Роджър Рашийд не обхваща цялата календарна година. Двамата са в договорни отношения за около 10 месеца. Австралиецът винаги е споделял, че треньорството е основният му приоритет, но освен това има фондация на негово име и се изявява като телевизионен анализатор.

Григор Димитров ще стартира новия сезон с участие на започващия на 5 януари турнир  в Брисбейн, Австралия, където преди две години достигна до първия си финал на ниво АТР. Освен българина, в него ще видим още тенисисти като Роджър Федерер, Кей Нишикори, Марин Чилич и защитаващия титлата си Лейтън Хюит.

Към момента все още не е ясно дали това ще бъде единственият турнир, на който първата ни ракета ще участва преди Australian Open или ще предпочете да играе и в седмицата преди първия турнир от Големия шлем за сезона.