Челси гостува на Шалке в решителен мач от група G на Шампионската лига, в която все още всеки един от 4-те отбора има шанс да се класира за 1/8-финалите.

Победа дели "сините" от краен успех и точно това поиска мениджърът Жозе Моуриньо.

"Нашата група е лесна за анализ, защото всеки може да завърши първи, втори или трети - заяви Специалния. - Определено Спортинг и Марибор могат да завършат на 4-о място, а ние можем да завършим на първо, второ или трето. Но ако финишираме трети и отидем в Лига Европа, това ще противоречи на развитието на нашия тим.

Този отбор има желание да стане много добър, а за целта трябва да играе срещу най-силните отбори в най-силните турнири. Ще бъда много разочарован, ако ни се наложи да играем в Лига Европа, затова целта ни е да спечелим максимум точки в оставащите 2 мача и да продължим на 1/8-финалите.

Аз няма да играя срещу Ди Матео. Ако играехме двамата един срещу друг, той щеше да бие, защото играе по-добре от мен. Но мачът е Челси срещу Шалке.

Специалния коментира и съмненията на испанския национал Серхио Рамос за това, че Диего Коста и Сеск Фабрегас са можели да играят в последните евроквалификации, но нарочно са били задържани в Челси:

"Познавам Серхио като великолепен футболист, но той не е лекар. Най-добре да си мълчи - обясни Жозе. - Моят доктор и този на испанския отбор имат скенери и те решават дали един играч е в кондиция да играе.

Аз съм никой, за да променям тяхното решение, и вярвам на моя лекар 100%. Ако Висенте дел Боске не вярва на неговия - това си е негов проблем".