Капитанът на Литекс Роберт Попов смята, че за нарушението срещу Том в 82-ата съдията Тони Асума е трябвало да посочи точката за изпълнение на дузпа. Както е известно, снощи Литекс отстъпи с 0:1 на германския Хамбургер, а домакините имаха претенции за дузпа в две ситуации- в 61-ата и в 82-ата минута.

Именно в първата ситуация пък беше замесен и Попов, подкосен при пробив от дясно. "Не смятам, че нарушението срещу мене беше толкова чисто, но срещу Том си беше откровено и умишлено. Там съдията трябваше да отсъди дузпа, просто си беше като за учебник", коментира капитанът на Литекс.

Главният мениджър на тима Стойчо Стоилов пък предпочита да се концентрира върху грешките на своя отбор. Той отбеляза, че попадението във вратата на Тодор Тодоров било резултат от колективна грешка, която започнала още със загубената топка в центъра на терена.

"Вижте мачовете от Бундеслигата, които излъчват телевизиите. Всеки отбор наказва такава грешка- когато загубиш топката в центъра и те превъзхождат числено в твоята половина, задължително получаваш гол", анализира бившият полузащитник.