Втори отбор след Спартак (Пд), и от ново пловдивски отказа да играе в Б група. От следващия сезон и Брестник доброволно ще играе при аматьорите, съобщи президентът и старши треньор на клуба Димчо Беляков.

Собственикът на клуба Владимир Маринов ще продължи да издържа отбора, но значително намалява бюджета. По тази причина и всички футболисти ще могат да си тръгнат като свободни агенти.

„Брестник ще бъде напълно аматьорски клуб, без амбиции. Както се казва, няма да има цели като влизане в „Б" група, затова не виждам смисъл да остана. Напускам и аз", заяви пред Topsport.bg Беляков.

В близките дни ще стане ясно, дали футболисти от сегашния отбор ще останат, кой ще е новия треньор и кога стартира лятната подготовка, която първоначално бе обявена за 26 юни.

След отбоя на Спатрак (Пд) и Брестник, БФС вероятно ще пристъпи към обединяване на двете „Б" групи.

Topsport.bg научи още, че днес изтича срокът в който отборите от „Б" група трябва да потвърдят дали ще участват в първенството на втора дивизия.

В края на миналата седмица Боби Михайлов заяви на пресконференция, че при отказ на 3-4 отбора ще има само една „Б" група.