Николай Костов призова феновете на Ботев (Пловдив) да не очакват чудеса от отбора. Треньорът на "канарчетата" призна, че ще му трябва време за да наложи вижданията си.

"Искаме да изградим балансиран отбор, който да демонстрира добре организирани действия в двете фази на играта през всичките 90 минути на всеки един мач. Това обаче е дълъг процес, който изисква време, търпение и упоритост. Особено, когато говорим за млад отбор като нашия. Наясно сме, че игровият облик на Ботев няма да се промени с магическа пръчка. Затова работим в перспектива с ясното съзнание, че ще наместваме пъзела в движение по време на официалните мачове през пролетния полусезон.

Привържениците на Ботев трябва да бъдат наясно с това. Те също трябва да проявят търпение и да помогнат за израстването на тези млади момчета с безрезервната си подкрепа. Най-лесно ще успеем, ако всички бъдем едно цяло и всеки вложи енергията си в общата цел - да направим от Ботев силен и опасен за всеки противник отбор. Умишлено направихме така, че една сериозна част от състава ни да е от млади момчета. Те получават шанса, от който се нуждае всеки талантлив младеж, за да заслужи мястото си в мъжкия футбол. Вече са пълноценна част от отбора и очаквам от тях да полагат ежедневни усилия, и да насочат цялото си внимание към своето израстване. От тях зависи дали ще се превърнат в бъдещето на Ботев", заяви Костов.