Полицаи от Областната дирекция "Полиция" (ОДП) - Благоевград, предотвратиха сблъсък между агитките на ПФК Локомотив Пловдив и ПФК ЦСКА, съобщи пресцентърът на ОДП.

На 17.05.08 г. на стадиона в гр.Сандански се състоя мачът между отборите на Вихрен и ЦСКА, пише в съобщението по този повод на полицията. Към 19,15 часа на паркинга зад стадиона се появяват два автобуса с фенове на Локо (Пд), който по същото време играе с отбора на Пирин в Благоевград. Пловдивските фенове започват да хвърлят камъни срещу автобуса на отбора на ЦСКА, като увреждат няколко стъкла.

От хвърлените камъни и други предмети са увредени и паркирани в близост автомобили, в това число и служебен автомобил на ОДП. Незабавно полицаи изолират развилнелите се фенове и им преграждат пътя към стадиона. Напражениетосе пренася и в сектора с привърженици на ЦСКА, които разбрали какво се случва. Полицейски сили отцепват сектора с агитката на "червените" и така предотвратяват сблъсъка между двете групи фенове.

При провеждането на заградителните мероприятия озверелите привърженици на "черно-белите" хвърлят камъни и по служителите на реда, пише в съобщението на ОДП - Благоевград. При овладяване на инцидента са наранени леко шест полицейски служители от РПУ-Сандански. Благодарение на адекватните и бързи действия на полицаите е предотвратен сблъсъкът между двете агитки.

В РПУ - Сандански, и РПУ - Благоевград, са задържани с полицейска заповед за 24 часа 40 фена на "смърфовете", участвали в инцидента, информираха от ОДП. По случая в РПУ е образувано досъдебно производство по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Районен съд Сандански ще се произнесе днес какви наказания да им бъдат наложени.