Треньорът на Спартак 1918 Иван Маринов - Маслара сподели очакванията си за предстоящия мач на градския съперник Черно море с Локо Пд. Варненци гостуват на Лаута в събота от 14 ч., а Маслара предвижда равен или победа за Морето.

"По принцип Черно море играе трудно в Пловдив. Но в момента ситуацията на Лаута е малко по-различна от обикновено. В Локомотив не разполагат с кой знае какви състезатели. Ако съпоставим футболистите на двата отбора, везните се накланят към Черно море. Определено на Тича разполагат с по-качествени играчи. Не мисля, че "моряците" ще загубят тази среща".

"Единственият коз на Локо Пд е публиката. Привържениците на тима са фактор, който на сезон носи на отбора по 5-6 точки. Но не мисля, че "смърфовете" могат да спечелят мача. Като се замисли човек, в момента на Тича има повече локомотивци, отколкото на Лаута", сподели Маслара, визирайки Георги Божилов, Симеон Райков, Дани Георгиев, Кирил Котев, Мишо Венков дори и треньорът на вратарите Стоян Ставрев. Кратък престой на Лаута има дори и нападателят Иван Коконов, който изигра две контроли с черно-белите, но не бе одобрен тогавашния македонски треньор Драган Канатларовски.

През сезон 2003/2004 г. Маслара спечели историческата шампионска титла с Локо (Пд) като първи помощник на Едуард Ераносян.

Преди по-малко от два месец Маслара бе спряган за треньор на Локо Пд, като дори бяха водени разговори с него, за евентуален заместник на Неделчо Матушев. До подпис обаче не се стигна, тъй като специалистът няма нужния Про лиценз, за да води отбора в "А" група.