Старши-треньорът на Лудогорец- Георги Дерменджиев говори минути след загубата на неговите възпитаници от Базел с 0:4.

Специалистът е на мнение, че причината за поражението на „орлите" са грубите индивидуални грешки в отбрана. Наставникът отдаде заслуженото и на швейцарския съперник, но призна, че контузията на Моци е създала доста проблеми в защитата на разградчани.

Дерменджиев завърши изказването си по оптимистичен начин, обявявайки че Лудогорец ще търси победа при домакинството си срещу Ливърпул.

„Проблемът дойде от това, че направихме много индивидуални грешки. Първият гол ни обърка играта. Всеки може да загуби, все пак Базел се представи много силно. Имаме два мача, които трябва да изиграем на ниво. Моци е лидер, който организира цялата защита. Неговото отсъствие се почувства".

„Анисе е по-различен футболист. Моята идея с включването на Ешпиньо бе да владеем повече топката в центъра на терена. Пак казвам, до първия гол стояхме добре на терена. Първият мач в София изобщо не ме заблудил. Базел знаеха за какво играят. Лошото е, че головете не отговарят на показаното на терена".

„Всеки мач в ШЛ е много сериозен тест. Мога смело да твърдя, че футболистите ми узряват с всяка една среща в този турнир. Същото важи и за нас треньорите. Анализираме грешките и дано успеем да ги отстраним. Лудогорец има много висока цел. Излизаме на всяка цена за победа срещу Ливърпул. Бием ли ги имаме 6 точки и оттам вече чакаме развитието на следващите мачове"