Първите три поставени се класираха за полуфиналите на държавното първенство за жени ВСК „Кентавър“, което се провежда в столичната зала „София“.

Водачката в схемата Изабелла Шиникова спечели с категоричното 6:1, 6:1 над Цветанка Трифонова и за място на финала ще се изправи срещу миналогодишната шампионка Хюлия Велиева. Тя също не срещна затруднения с продължаването си напред в турнира, след като надигра с 6:2, 6:1 шампионката на България до 16 години Гергана Топалова.

Другият полуфинал ще противопостави втората поставена Вивиан Златанова срещу Зиновия Ванева. Златанова победи с 6:0, 6:3 шампионката от държавното до 18 Симона Борисова, докато Ванева се наложи с 6:1, 6:1 над Габриела Михайлова.

Днес се изиграха и полуфиналите на двойки. Лидерките в схемата Шиникова и Златанова са на финал след успех с 6:3, 6:2 над Ваня Иванова и Виктория Очева. Техни съпернички в спора за титлата ще бъдат Михайлова и Райкова, които детронираха миналогодишните шампионки Лютфия и Хюлия Велиеви с 6:4, 3:6, 10:6.

Полуфиналите на сингъл започват утре в 10:00 часа, а след това ще се състои и финалът на двойки.