Бившият национален селекционер Радостин Стойчев сподели в интервю за „Гонг", че не е оптимист за назначаването на Пламен Константинов начело на представителния тим.

Стойчев подчерта, че не се съмнява в качествата на Константинов, а се притеснява от „обективни причини", които бил изтъквал и преди. Той също така сподели, че няма представа дали Матей Казийски ще се завърне в националния отбор.

„Ще се върне ли Матей? Трябва да попитате него! Много от нещата, които пишат и говорят хората не са верни. Дали Матей ще се върне в националния отбор - обърнете се към него. Тренто започва подготовка на 20-и август. Ако Матей играе в националния отбор, ще се включи в подготовката по-късно, като всички останали".

Дали Пламен Константинов ще успее с националния отбор, Радо Стойчев сподели следното: „Пожелавам му успех. Не съм оптимист, но му пожелава успех. Оптимист не съм, защото има много обективни причини, които съм изтъквал преди. Дано успее да намери правилния начин за работа, за да може отборът да тръгне нагоре. Пожелавам му го сърце."