В среща от ХІХ кръг на Елитната футболна група до 17 г. юношите младша възраст на “Черно море” разбиха с 3:0 ЦСКА на стадиона под Аспаруховия мост. Дербито беше проследено от 100-ина верни привъреници на “Морето”, които аплодираха младите таланти, както и от Илиан Илиев-старши и пом.-треньорът в мъжкия тим Емо Луканов. В 20-ата минута Валери Христов направи бързо 1:0. Последваха пропуски за варненци и греда.

Гостите направиха само 1 опасна атака. Веднага след почивката топреализаторът Валентин Йосков беше съборен в наказателното поле на “армейците” и сам реализира отсъдената дузпа. Пак той сложи точка на спора с рядко красив гол с глава в 72-ата минута. Калоян Георгиев, който е наставник на “Черно море” в тази възраст, коментира, че отборът е направил един от най-силните си мачове именно срещу вицешампиона на страната. Той е доволен и от играта, и от резултата.

В сряда в среща от междинния, ХХ кръг на Елитната група, “моряците” гостуват в Севлиево на “Видима-Раковски”. Двубоят е от 14 ч.