Григор Димитров ще бъде и няма да бъде на церемонията по връчването на наградите "Спортист на годината" на България в понеделник. Най-добрият ни тенисист се готви за новия сезон и нова атака на Топ 10 (в момента е под №11) в Лос Анджелис и физически няма да присъства в залата.

Но пък първата ни ракета записа уникално обръщение към феновете си от Щатите. Зрелищното в идеята на Григор е, че видеото е в такъв формат, че ще позволи на сцената да се появи 3D холограма на носителя на три ATP титли през този сезон.

Заради тези трофеи, достигнатите полуфинал на Уимбълдън, четвъртфинал на Australian Open и 50-те победи на професионалния тур през 2014-а, Димитров е изявен фаворит да спечели приза за спортист №1 на България. В залата за церемонията ще са баща му Димитър, майка му Мария и мениджърът му Георги Стоименов.

Останалите претенденти за приза във финалната десетка са: Александра Жекова (сноуборд), Цветана Пиронкова (тенис), Боян Петров (алпинизъм), Александър Костадинов (борба), Иван Марков (вдигане на тежести), Кубрат Пулев (бокс), Мирослав Кирчев (кану-каяк), Станилия Стаменова (кану-каяк), Станимира Петрова (бокс).

"Григор заслужава най-много да спечели наградата, щастлив съм, че има българин, който да се представя на толкова високо ниво в тениса", призна миналогодишният победител в анкетата - борецът Иво Ангелов.