ЦСКА започва участието си в турнира за купата на УЕФА от втори предварителен кръг. Заради по-високия си коефициент "червените" са поставени в този кръг от надпреварата и ще чакат по-лек съперник.

Заедно с тях привилегировани са и Литекс, които също ще чакат по-преодолим противник на този етап от състезанието. Локо (Сф) обаче може да бъде непоставен във втори предварителен кръг. Съдбата на "железничарите" зависи от петте победителя от турнира Интертото.

Ако всички тези пет тима са с по-висок коефициент от този на "червено-черните", тогава българският отбор ще бъде в урната на непоставените. При това положение вероятни съперници на Грозданов и компания ще бъдат някои от правещите компания на ЦСКА и Литекс - Галатасарай, Партизан и др.

Ако един от победителите в Интертото е с по-нисък коефициент от този на Локо (Сф), тогава бронзовите медалисти от първенството ще се присъединят към "червени" и "оранжеви" и ще чакат по-лек съперник.

В същинския първи кръг сметките стават доста сложни. В кръга преди групите почти сигурно е само, че Локо (Сф) няма как да бъде поставен и ще се надява на късмет, за да попадне в груповата фаза. ЦСКА и Литекс има вероятност да са поставени, но за целта трябва да изчакат отпадналите от третия предварителен кръг в Шампионската лига, както и победителите в Интертото.

ПОСТАВЕНИ ОТБОРИ ВЪВ ВТОРИ ПРЕДВАРИТЕЛЕН КРЪГ

Партизан* (Сърб) 31,256
Галатасарай (Тур) 26,791
ЦСКА (Бъл) 20,112
Апоел (Тел Авив) 19,338
Литекс* (Бълг) 19,112
Макаби (Тел Авив) 14,338
Клуж (Рум) 13,255

НЕПОСТАВЕНИ ОТБОРИ ВЪВ ВТОРИ КРЪГ

Бежания* (Сърб) 6,256
Анортозис* (Кип) 5,492
Нова Горица* (Слвн) 4,272
Славен Белупо*  (Хърв) 3,533
Омония* (Кип) 3,492
Копер* (Слвн) 3,272
Широки Бриег* (Босна и Херц) 3,190

Заб: С * са отбелязани отборите, които тръгват от първи предварителен кръг на УЕФА

С НЕИЗЯСНЕН СТАТУТ

Локо Сф (Бълг) 10,112
Ерджиеспор (Тур) 8,791
Хайдук (Хърв) 7,533
Макаби Нетания (Изр) 6,338
Войводина (Сърб) 6,256

Заб: Към тези отбори ще се присъединят още пет тима, спечелили турнира Интертото, след което десетте отбора ще бъдат разделени в урната на поставените и непоставените.