Носителят на Купата на България за миналия сезон - Лудогорец, започва днес защитата на трофея си. Разградчани ще играят срещу Ботев (Враца) в сблъсък от 1/16-финалите. Мачът тряваше да се играе във Враца, но двата клуба се разбраха той да бъде преместен в Разград и така на практика "орлите" ще бъдат домакини. Двубоят започва в 18:45 часа.

До момента двата отбора са се срещали четири пъти един срещу друг. Лудогорец има тотално превъзходство в тези двубои, като е записал 3 победи и 1 равенство. Едва ли и днес може да се очаква някаква огромна сензация, но все пак врачани заявиха, че не се смятат за обречени.

Заради тежката програма на Лудогорец треньорът Георги Дерменджиев вероятно ще направи някои промени в стартовата единайсеторка и ще даде почивка на част от основните си играчи. Наставникът включи в групата за мача няколко футболисти от школата - Денислав Александров, Олег Димитров и Венци Керчев, както и капитанът на дублиращия тим на "орлите" Теймур Марем. По-вероятно е обаче никой от тях да не започне сред титулярите. На вратата се очаква шанс отново да получи Борян. На левия бек пък ще стартира Брайън Ангуло, а на десния ще играе Шоко. Александър Барт и Теро Мантула пък ще бъдат двойката в центъра на отбраната. Пред тях ще започнат Златински и Ешпиньо, а Bандерсон и Мисиджан ще оперират по крилата. Безяк ще бъде на върха на атаката, а зад него ще действа Ернандес.

В същото време Ботев се очаква да започне с Левашки на вратата и Куанг, Савич, Стоичков и Попадийн в отбрана. В халфовата линия ще бъдат Иванов, Цветков, Валерииев и Петков, а в атaка ще стартират Атанасов и Рангелов.