Органите на реда в Перник се готвят за мача на местния Миньор с ЦСКА.

"ОДМВР - Перник предприе мерки за осигуряване на добър обществен ред и недопускане на инциденти по време на футболната среща, която ще се състои на 29 ноември", заяви регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.

Осигурени са достатъчно полицаи от Перник и София за гарантиране нормалното протичане на двубоя. Проведена е среща с представители на фенклубовете на двата отбора за недопускане на инциденти и прояви на агресия и насилие преди, по време и след срещата.

Определено е трасе за водене на агитката на ЦСКА, по което ще се осигури временна организация на движението. Гражданите да паркират автомобилите си на определените за това места, които ще бъдат охранявани от полицията. Изцяло ще бъдат на разположение паркингите пред и зад Регионалния исторически музей, съветва МВР.

На самия стадион ще бъде осигурен стриктен пропускателен режим. Няма да бъдат допускани до футболната среща лица в нетрезво състояние, употребили наркотични вещества или други опиати, носещи забранени предмети и пиротехнически средства, както и малолетни без придружител.

В ОДМВР - Перник ще има достатъчно дежурни групи, които да се отзоват на евентуално възникнало произшествие, или станало престъпление. Ще бъдат осигурени допълнителни екипи на ЦСНМП - Перник, които да реагират при възникнал инцидент със запалянковци на отборите. Предупредени са всички привърженици на двата отбора, които имат забрана за посещения на спортни мероприятия, да спазват ограничението. От полицията призовават футболните фенове и всички, които ще посетят срещата, да бъдат толерантни и да не нарушават обществения ред.