Каквото било - било! Националният ни отбор по футбол окончателно се прости с надежди за участие на Евро 2012. Тази вечер "трикольорите" загубиха с 0:3 в София от Англия в мач от група "G". И трите гола паднаха през първите 45 минути.

Срещата стартира с хаотичен натиск на "лъвовете", който продължи едва няколко минути. В крайна сметка англичаните успокоиха играта и успяха да си осигурят солидна преднина само за десетина минути.

Първо в 13-ата минута меко подаване към Гари Кейхил зад защитата позволи на халфа да открие резултата с удар покрай излезлия Николай Михайлов. В 22-ата пък Уейн Руни засече с глава на границата на малкия пеналт центриране от корнер. Отново нападателят на Манчестър Юн беше точен в самия край на полувремето след контраатака и пас отдясно на Ашли Йънг.

За статистиката нашите отправиха общо три удара. Два бяха дело на Мартин Петров, единият от които в рамките на вратата и право в ръцете на Джо Харт. Слаба игра и никаква възможност за гол пред вратата на Англия.

На трибуните на Националния стадион "Васил Левски" беше Димитър Бербатов. С присъствието му като зрител обаче нямаше как да увеличим поне с малко шансовете си за през първите 45 минути.

Това се видя и след почивката. Една единствена възможност, при която удар на Стилиян Петров беше отбит от Джо Харт. За сметка на това англичаните нацелиха греда и изтърваха още няколко изгодни положения да ни доразбият. На моменти мачът дори приличаше на кондиционна тренировка на гостите, отколкото спаринг от квалификаците за Евро 2012. Трудно печелехме топката и бързо я губехме, когато беше в нас. Това нямаше как да ни помогне да стигнем до почетно попадение и крайът дойде при 3:0 в полза на Англия.


Най-интересното от мача!