Черно море се класира с лекота за полуфиналите в турнира за Купата на България. Това стана факт, след като „моряците" спечелиха и реванша с Локомотив в Горна Оряховица, този път налагайки се с 5:0. Така с общ резултат 6:0 варненци заслужиха оставането си в турнира.

Крехката преднина от първия мач вещаеше далеч по-интересен мач на стадион „Локомотив" в Горна Оряховица. Момчетата на Никола Спасов обаче бяха на друго мнение и убиха всякаква интрига още преди почивката, когато вкараха 5 безответни попадения.

Началото на головата фиеста на Черно море бе поставено от Бургхард, който откри резултата във 2-ата минута след много хубав удар от около 20 метра, с който не остави шанс за реакция на Рашков. В 23-ата минута капитанът на „моряците" Кирил Котев бе най-добре пласиран след едно центриране от корнер и с глава успя да вкара за 0:2. Няколко минутки по-късно друг бранител - Кулибали, засече прострелно центриране, хвана в крачка Рашков и вкара за 0:3.

В 38-ата минута дойде мигът и на Бижев. Централният нападател бе изведен на стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран от Рашков. Последва обаче добавка, при която офанзивният футболист нямаше проблеми - 0:4. В заключителните секунди на първата част Стенио направи резултата още по-катастрофален за „железничарите" - 0:5, след като бе точен от границата на полето.

През втората част нивото на игра значително спадна, а до нови попадения не се стигна.

Благодарение на успеха Черно море се присъедини към Левски и Локомотив (Пд) към полуфиналите в турнира. Последният, който ще запълни Топ 4 ще стане ясен на 18-ти след реванша между Лудогорец и Литекс (0:0 след първия мач). Жребият за полуфиналите ще бъде теглен на 19-ти март.

ЛОКОМОТИВ (ГО) - ЧЕРНО МОРЕ 0:5 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)