Новак Джокович се класира за полуфиналите от турнира Qatar Exxonmobil Open в Доха. Ноле беше затруднен от Леонардо Майер, но в крайна сметка стигна до победата в два сета - 6:3, 7:5, като записа втори успех от два мача с аржентинеца.

На полуфинала Джокович очаква победителя от срещата между Томаш Бердих и една от приятните изненади на турнира квалификанта Кайл Едмънд.

Майер поведе с пробив и 2-0, но сърбинът отговори с моментален брейк на свой ред, след това спаси и брейкбол и отново спечели подаването на аржентинеца за 3-2. При 5-2 световният №35 сервираше за оставане в сета, започна с четвърта двойна грешка, след ретур уинър Ноле стигна до дюс, натисна пак при ретур и след атака от бекхенд по правата затвори сета с нов пробив след 38 минути игра.

Поставеният под №8 започна с пробив и втория сет и водеше доста дълго време, като остави впечатление, че може и да постигне нещо в този мач. В десетия гейм на мача обаче сърбинът спечели подаването на аржентинеца без да му даде точка в гейма, а след това взе собствения си сервис гейм, след което Майер сервираше за оставане в срещата. Джокович поведе с 40-15, Майер бе очевидно изнервен и изкара бекхенд в аут, с което мачът приключи след час и 33 минути игра.

„Това беше най-трудния ми мач тази седмица, той е солиден от дъното на корта, има силен сервис. Можех да загубя втория сет, но успях да се върна и се радвам, че продължавам напред. В тежки ситуации трябва да вярваш в себе си, опитът също помага", заяви след победата Джокович, който ще играе за първи път на полуфинал в Доха.