Гара Дембеле вече и официално е футболист на немския елитен Фрайбург. Новината съобщи собственикът на "сините" адвокат Тодор Батков в "Спортно шоу Гонг" по "Дарик Радио". Официалният сайт на Фрайбург също потвърди информацията.

Очаква се Левски да прибере малко над 2 милиона евро за малийския национал с френски корени, който поразяваше наред вратите на отборите в "А" група. Освен това "сините" ще приберат и солиден процент при следващ трансфер на Гарата.

Очаква се пловдивският Локомотив също да се облажи със значителна сума.

“Действително трансферът бе подписан още в петък, но чакахме още подписа на Гара Дембеле. Той току що го подписа, чухме се с директора на немския клуб, той ме поздрави и се разбрахме едновременно да обявим. Става дума за Фрайбург”, заяви Батков.

“Цената е над 2 милиона евро, удовлетворителна е. В рамките на очакванията, имаме договорки освен за трансферната цена и за бонуси, за изиграни мачове и вкарани голове от него и евентуално за участие на отбора му в двата европейски отбора в групова фаза, освен това имаме и процент от бъдещ трансфер. Сделката е добра, ще получава около 2 пъти и половина повече, отколкото получаваше при нас”.

“Мениджърите му също са доволни, защото получават бонус. Всички са доволни. Георги Иванов е в чужбина и преговаря за нов нападател”, каза още мустакатият бос.