Берое има всички шансове да домакинства на своя стадион в Стара Загора в пресявките на турнира Лига Европа. През сезон 2010/2011 отборът прие Рапид  (Виена) на ст. "Георги Аспарухов", но междувременно клубът ремонтира своето съоръжение.

Необходими са още няколко подобрения, за да се получи разрешение от УЕФА, като от ръководството вече работят по въпроса за осъществяването на спешния ремонт и са уверени, че ще се справят в срок.

Старозагорският отбор вече мисли за мачовете от предварителната фаза на Лига Европа, след като спечели Купата на България за втори път след инфарктен финал с дузпи срещу Левски. След успеха радостта на футболисти, ръководство и над 3000 фенове на стадиона в Ловеч беше неистова. Еуфория имаше и по обратния път, като автобусът с играчите беше спиран от въодушевени запалянковци, а хиляди очакваха своите герои в центъра на града. Там се ля шампанско, имаше илюминации.

Едно от най-скандираните имена бе това на треньора Петър Хубчев, който обаче в типичен стил бе скромен и не престана да иска максималното от тима до края на сезона. "Страхотно е, че в трудните времена, в които живеем, успяхме да доставим толкова радост на нашите фенове. За нас това е връх, но имаме още работа. Има три мача до края на сезона, трябва да ги изиграем на ниво", заяви Хубчев, който се разплака веднага след решителната дузпа на Елиаш да Силва.

Председателят на съвета на директорите и изпълнителен директор на Берое Боян Боев пък увери, че през лятото няма да има разпродажба на титулярите, а, напротив, отборът ще бъде запазен за следващия сезон и да бъде подсилен, като целта е още по-добро класиране в А група, както и успешно участие в Лига Европа.