Треньорът на Литекс Лауренциу Регекампф се прибра вчера в родината си. Медиите в страната веднага обявиха, че той е бил чакан на снощния двубой между Астра и Стяуа. Това бе сблъсък между първия и четвъртия във временното класиране.

Това не е първият двубой на Астра, който Регекампф наблюдава. През октомври той бе на мач на тима срещу Динамо Букурещ. Тогава се заговори, че Литекс има интерес към играчите на Динамо Стелиано Филип и Козмин Матей. Нищо чудно обаче треньорът да е следил играчи на Астра.

Веднага след края на мача с Ботев (Пловдив), Регекампф заяви, че все още е рано да се говори за селекцията. Той не пожела да каже и дали ще има освободени играчи. Явно обаче той работи сериозно по подсилването на отбора по време на зимната пауза. Още през октомври съпругата на Реге Ана-Мария Продан, която е и футболен агент, обяви, че неин клиент ще пристигне в Ловеч. Това е румънският национал Александру Бурчеану. Полузащитникът е свободен агент, след като скъса договора си с турския Трабзонспор.

"Алекс иска да играе, а не само да взима много пари. През зимата ще се върне на терена, защото иска отново да е национал на Румъния. Така че трябва да се подготви на високо равнище. В България той ще играе за Литекс", обяви мениджърката.