Доскорошният благодетел на ЦСКА Васил Божков е на път да се завърне в родния футбол. Най- богатият българин получил покана от собственика на Берое Николай Банев да купи част от акциите на ПФК Берое АД.

Уволненият от ЦСКА Пламен Марков пък е на път да смени Илиян Илиев начело на Берое, научи "Топспорт". Ръководството на старозагорци е недоволно от представянето на отбора от началото на пролетния полусезон и обмисля да уволни Илиев още преди края на шампионата.

Самият Марков сподели пред "Топспорт", че не желае да коментира тази тема. Севлиевският спец нито отрече, нито потвърди новината - "Не знам какви са тези ваши информации? Ако Орманджиев знае нещо, обърнете се към него."

Марков бе уволнен преди дни от ЦСКА заради незадоволителни резултати и ето, че е на път отново да стане треньор в "А група. Ако наставникът поеме Берое, това ще е четвъртият тим от провинцията, който оглавява. Преди време Марков бе на кормилото на Видима-Раковски, Чардафон и Миньор (Пк).

В старозагорския клуб Пламен Марков отново ще работи в тандем със Стефан Орманджиев, както бе в ЦСКА. Стиви'О е гласен за главен мениджър на Берое. В събота вицепрезидентът на БФС изгледа срещата на "заралии" с Беласица (0:0) под Аязмото, а преди дни е имал разговор на четири очи с президента на клуба Николай Банев, който в момента е в чужбина.

Двамата са се разбрали и вече старозагорци ще се радват на сериозно лоби в БФС, тъй като и Красимир Георгиев от управата на Берое е член на Изпълкома.

В същото време спортно-техническият директор на "заралии" Гошо Гинчев сподели, че твърденията за уволнението на Илиан Илиев не са сериозни. "Как може да твърдите нещо, преди да е станало факт? Нищо не се знае в живота. Може още утре и мен, и вас да уволнят", каза Гинчев.