Нападателят на Левски Жеан Карлош и полузащитникът Георги Сърмов все още не са напълно възстановени от контузиите си и може да пропуснат срещата от 22-ия кръг на "А" група срещу Спартак (Вн). Двубоят е утре от 19,00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"Сърмов и Жеан имат проблеми. Утре ще видим дали те могат да вземат участие в мача, въпреки че днес Жеан направи опит за тренировка. Имаме проблем и с Божидар Митрев, който вчера получи контузия в ръката и заради това взимам в групата Цветан Димитров. Вероятно ще повикам младия нападател Боян Табаков да попълни групата, ако Сърмов и Карлош не са готови", обясни наставникът на Левски Станимир Стоилов.

Специалистът все още не е мислим за титулярния състав на шампионите, тъй като изчаква до последно да види как ще се развие ситуацията около Сърмов и Карлош. "Докато не видя как върви тяхното възстановяване, нямам идея за стартовия състав. Естествено нещата в защитата са ясни", каза той.

Стоилов смята, че Спартак играе по-силно като гост, отколкото у дома през този сезон. "Спартак в последните мачове се представя на едно добро ниво като гост - и на "Българска армия", и в Ловеч. Явно този отбор играе по-успешно навън, отколкото като домакин. Ние трябва да бъдем максимално концентрирани, да върнем играта, която демонстрирахме в последния си домакински мач, най-вече като динамика и настроение. Трябва да се опитваме да играем на максимума на възможностите си във всяка среща, ако искаме да се развиваме", заяви Стоилов.

"Общо взето единствения мач, в който имахме колебания като игрови облик тази пролет, беше срещу Локо (Пд). Смятам, че в другите срещи показахме една добра организация в играта. В някои срещи обаче нямахме шанс. Във Варна тактическата дисциплина беше почти на перфектно ниво. Надявам се това да се повтори и утре", допълни той.

В групата за мача със Спартак Варна не попаднаха и трайно контузените Даниел Боримиров, Лусио Вагнер и Шахиб Бензукан.

Групата на Левски за домакинството на Спартак: Георги Петков, Цветан Димитров, Живко Миланов, Игор Томашич, Юсуф Рабех, Веселин Минев, Виктор Генев, Георги Сърмов, Мирослав Иванов, Дарко Тасевски, Жоазиньо, Жеан Карлош, Зе Суарес, Мариян Огнянов, Лъчезар Балтанов, Николай Димитров, Исмаил Иса, Еньо Кръстовчев

Още преди Левски - Спартак (Вн):